/ Uddannelser

Skolens tilbud er tilretelagt i et samarbejde med skolens lærer og professionelle konsulenter, der hver i sær har erfaring og viden inden for deres respektive fagområder.

Faglig forankring en nødvendighed.

Kreativitet og faglighed
Gode resultater med indretning kræver, at man gennem faglighed kan bruge kreativiteten, og visuelt formidle sine ideer videre til andre, det være sig kunder, familie eller venner. Især håndværkere, køkkenfirmaer mm. kræver en korrekt beskrivelse af det færdige produkt som skal leveres. Derfor er viden om faktorer, som møbler, lys, farver, materialer, pladsbehov, betjeningsarealer og hvordan disse indgår og påvirker et rum, nødvendig for at kunne indrette hensigtsmæssigt. Derudover er det også vigtigt, at have et vist kendskab til bygningsreglementet og anden gældende lovgivning m.v. At være kreativ betyder også, at være i stand til at se nogle løsninger på givne problematikker, som umiddelbart ikke virker indlysende.


Kommunikation
Præsentationen af ens projekt skal overvejes nøje og man er nødt til at være åben for ændringer. Indretning kræver ikke bare, at man er god til at formidle, men også at man er god til at lytte, god indretning er indbegrebet af at kunne forstå og omsætte kundens ønsker og behov, på en for alle tilfredsstillende måde – for i sidste ende er det jo kunden som bestemmer. Derudover er det også vigtig i forhold til samarbejdet med andre eksperter, håndværkere m.fl. at man er i stand til at viderekommunikere sine ideer og forslag ellers kan det være svært, at få lå løst problemer undervejs i projektet.


Tilrettelægning/tidsplanlægning
Forståelse for håndværkernes arbejde og arbejdsgange samt myndighedsbehandling er også en vigtig faktor ved planlægningen af et projekt. Ikke bare, hvordan det udføres, men også hvor lang tid det tager. Derved får man en god fornemmelse af, hvad der kan lade sig gøre og hvad der ikke kan.
 
Det, at designe indretning er en personlig fortolkning af en opgave. Man skal være god til, at analysere opgaven, ud fra de krav opgavestilleren eller kunden har, men også ud fra deres smag, økonomi tidsramme mm. Rummets funktion, placering og eventuelt historie har ligeledes betydning for det færdige resultat. Nøglen til succes inden for indretningsdesign handler om, ud fra en idé eller et koncept, at skabe et homogent helhedsindtryk.
 

 

 

 

 

 


Ny hjemmeside lanceres til november.

Vi beklager besværet med den nuværende.
 
 Arkitektskolen for Indretningsdesign
dansk svenska  STUDIESTARTSDATOER | PRISER | BESTIL BROCHURE | KONTAKT